ଦହି ଆଳୁ ତରକାରୀ
ଦହି ଆଳୁ ତରକାରୀ
eduodialifejkc.blogspot.com
ସାମଗ୍ରୀ
ଆଳୁ- 500 ଗ୍ରାମ
ଦହି -150 ଗ୍ରାମ
ପିଆଜ - 1 ଟି
ଲଙ୍କା - 6 ଟି
eduodialifejkc.blogspot.com
ଅଦା - 1 ଖଣ୍ଡ
ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା -2 ଟି
ଗୋଲ ମରିଚ - 1 ଚାମଚ
ଘିଅ -3 ଚାମଚ
ଜିରା - 1 ଚାମଚ
ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର -6 ଟି
ରସୁଣ ବଟା -1 ଚାମଚ
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ - 1/2 ଚାମଚ
ଲୁଣ ଓ ଧନିଆପତ୍ର ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ
eduodialifejkc.blogspot.com
ପ୍ରଣାଳୀ
1. ଆଳୁ ରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ କାଟିକି ଶିଝେଇ ରଖନ୍ତୁ |
2. ଦାହିକୁ ଫେଣ୍ଟି ରଖନ୍ତୁ |
eduodialifejkc.blogspot.com
3. ଅଦା,ଲଙ୍କ ଓ ପିଆଜକୁ କାଟି ରଖନ୍ତୁ |
4. ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଗୋଲ ମରିଚକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ |
5. କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ଘିଅ ପକାଇ ସେଥିରେ ଜିରା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ |
6. ଏବେ ଆପଣ ପିଆଜ ,ଅଦା ଓ କଟା ଲଙ୍କା ପକେଇ ରଙ୍ଗ ହେଲା ପର୍ଯନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ |
7. ଏଥର ରସୁଣ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ପକେଇ 5-6 ମିନଟ ଭାଜନ୍ତୁ |
8. ସେଥିରେ ଆଳୁ ଓ ଦହି ପକେଇ 2 ମିନଟ ପାଇଁ ଗରମ କରନ୍ତୁ |
9. ଶେଷରେ ଲଙ୍କା ଓ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକେଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ |
10. ବର୍ତ୍ତମାନ ଆପଣ ସେଥିରେ କିଛି ଧନିଆ ପତ୍ର ପକେଇ ପରସନ୍ତୁ |
eduodialifejkc.blogspot.com
Comments
Post a Comment