ଦହି ଆଳୁ ତରକାରୀ

ଦହି ଆଳୁ ତରକାରୀ

 eduodialifejkc.blogspot.com





 ସାମଗ୍ରୀ 


ଆଳୁ- 500 ଗ୍ରାମ

ଦହି -150 ଗ୍ରାମ 

ପିଆଜ - 1 ଟି 

ଲଙ୍କା - 6 ଟି                           

                               eduodialifejkc.blogspot.com

ଅଦା - 1 ଖଣ୍ଡ 

ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା -2 ଟି 

ଗୋଲ ମରିଚ - 1 ଚାମଚ 

ଘିଅ -3 ଚାମଚ 

ଜିରା - 1 ଚାମଚ 

ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର -6 ଟି 

ରସୁଣ ବଟା -1 ଚାମଚ 

ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ - 1/2 ଚାମଚ 

ଲୁଣ ଓ ଧନିଆପତ୍ର ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ 

                              eduodialifejkc.blogspot.com

ପ୍ରଣାଳୀ 

1. ଆଳୁ ରୁ ଚୋପା ଛଡାଇ କାଟିକି ଶିଝେଇ ରଖନ୍ତୁ |

2. ଦାହିକୁ ଫେଣ୍ଟି ରଖନ୍ତୁ |

                     eduodialifejkc.blogspot.com

3. ଅଦା,ଲଙ୍କ ଓ ପିଆଜକୁ କାଟି ରଖନ୍ତୁ |

4. ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଗୋଲ ମରିଚକୁ ଗୁଣ୍ଡ କରନ୍ତୁ |

5. କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ଘିଅ ପକାଇ ସେଥିରେ ଜିରା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ | 

6. ଏବେ ଆପଣ ପିଆଜ ,ଅଦା  ଓ କଟା ଲଙ୍କା ପକେଇ ରଙ୍ଗ ହେଲା ପର୍ଯନ୍ତ ଭାଜନ୍ତୁ |

7. ଏଥର ରସୁଣ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ପକେଇ 5-6 ମିନଟ ଭାଜନ୍ତୁ |

8. ସେଥିରେ ଆଳୁ ଓ ଦହି ପକେଇ 2 ମିନଟ ପାଇଁ ଗରମ କରନ୍ତୁ |

9. ଶେଷରେ ଲଙ୍କା ଓ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକେଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ |

10. ବର୍ତ୍ତମାନ ଆପଣ ସେଥିରେ କିଛି ଧନିଆ ପତ୍ର ପକେଇ ପରସନ୍ତୁ |

 

                         eduodialifejkc.blogspot.com

 

Comments

Popular posts from this blog

ଲିଙ୍ଗରାଜ ମନ୍ଦିର ବିଷୟରେ ଧାରଣା (about lingaraj temple )

ଶୀତଦିନେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ କିପରି ନେବେ ?

ମଟର ପଲୋଉ ବନେଇବାର ପ୍ରଣାଳୀ

ଫୁଲକୋବି ଚିଲି ଭଜା କିପରି ବନେଇବେ?

ମୁଣ୍ଡରେ ରୁପି ଅଧିକ ହେଲେ କଣ କରିବେ ?

ନାରୀ ପଣକିଆ

benefits of cloves (ଲବଙ୍ଗର ଉପକାର)

BENEFITS OF TULSI

BENEFITS OF PUDINA